На церемония в Гранд хотел Милениум София, Асоциация Банка на годината връчи своите годишни банкови награди за 2019-а.

Церемонията за авторитетния приз „Банка на годината“ традиционо събира финансисти, банкери и бизнесмени. В условията на пандемия тази година тя се проведе в ограничен кръг, при спазването на всички мерки за безопасност.

Носител на голямата награда „Банка на годината“ е Пощенска банка, а в останалите категории наградите получиха:

  • Пазарен дял – УниКредит Булбанк
  • Ефективност – Райфайзен банк
  • Динамика на развитие – Пощенска банка
  • Чуждестранен банков клон – Ситибанк Европа, клон България

 

Специална награда за изключителен принос към българската банкова система получи г-жа Виолина Маринова, председател на УС и главен изпълнителен директор на Банка ДСК.

Класацията Банка на годината е създадена през 1992 г. През годините критериите за оценяване и методиката претърпяха различни промени, но без отклонение от принципите на класацията. От самото си създаване до днес оценката на банките винаги се е извършвала на база на публична финансова информация, обявявана от Българската народна банка и от одитираните отчети на банките. Наградите „Банка на годината” отговарят на съвременната финансова реалност, като същевременно запазват духа на традицията и и отчитат тенденциите в модерния банков бизнес, коментира председателят на УС на Асоциацията – Валентин Панайотов.

Вашият коментар

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*