Начало

Финансов форум Иновации е визионерско събитие, фокусирано върху основните теми на финансовия бизнес. Участниците във Форума са български и чуждестранни представители на банковия сектор, небанкови финансови институции, технологични компании, финтех компании с иновационни проекти и продукти в в сферата на финансите, представители на академичната общност и др.

Специално участие традиционно имат и консултантски компании, като McKinsey, Deloitte, Finalta, които представят свои интересни проучвания в областта на финансовите иновации и тяхното бъдеще.

Първата конференция Финансов форум Иновации се състоя през 2014 година. През годините в конференцията участваха експерти, научни работници и представители на финансовия бизнес от множество европейски страни, от САЩ, Австралия и много други. Форумът е привлекателно място за споделяне на позиции и идеи от представители на Европарламента, еврокомисари, експерти на европейско ниво, особено когато става дума за бъдещето на финансовата система, на финансовия бизнес и на динамично развиващите се дигитални технологии.