Символика

Символика

Голямата награда „Банка на годината“

Статуетката Банка на годината, която се връчва като голяма награда, представлява произведение на изкуството, което съчетава в себе си различни символи, характерни за банковото дело – ключ на трезор, старинна монета, от която излита богинята на победата Нике, знакът на еврото.  Именно това успешно съчетание я превръща в много специален приз, който банката носител на приза излага на видно място в своята централа.

Годишни банкови награди

Награда за “Пазарен дял“ , Награда “Динамика на развитие“ , Награда “Ефективност“
Това са плакети, които са двуизмерното решение на голямата награда, носят същата символика, но са композирани в елегантна рамка върху плюш и по този начин могат по-лесно да се аранжират във витрината или на стената на победителя.

Награда за „Чуждестранен банков клон“

Плакет, съчетаващ в себе си богати пластични качества, които носят идеята за графичния знак на еврото, символично представено като слънце, което пръска банкови лъчи, огряващи обединените европейски държави.

Награда „Банка на клиента“

Носи идеята за банковото дело, което представлява финансов космос.  В него старинни монети символично представляват планетите, които гравитират около соларния знак на днешното време – банката.

Награда „Таен клиент“

Награда, в центъра на която е старинна монета, позволяваща на клиента да погледне като през шпионка банковата система отвътре и да я оцени с крилата на победата.

 

Наградите са авторска работа и изработка на:
Иван Кулински, скулптор