Лектори 2016

Лектори 2016

Нина Стоянова

Нина Стоянова e подуправител, ръководител на управление „Банково” и управление „Фискални услуги”, и член на Управителния съвет на Българската народна банка (БНБ), избрана на 29 юли 2015 г. от 43-тото Народно събрание за 6-годишен мандат.
Предишният професионален опит на г-жа Стоянова включва: в периода от 2007 до 2015 година изпълнява длъжността главен юрист и директор на дирекция „Правна” на БНБ, член на Правния комитет към Европейската система на централните банки;  от септември до декември 2006 е юрисконсулт в Европейската централна банка. От 1999 до 2006 година г-жа Стоянова е старши юрисконсулт в дирекция „Правна“ на БНБ, а от 1994 до 1999 е юрисконсулт в същата дирекция.
Г-жа Нина Стоянова е магистър по право от Софийски университет „Св. Климент Охридски“.

Димитрис Николаидис

Др. Димитриос Николаидис е старши лектор по маркетинг и от 2010 г. е ръководител на департамента по Бизнес администрация и икономика. Той преподава в CITY College от 2001 г. в бакалавърски, следдипломни и executive програми. Учил е в Temple University, Филаделфия, САЩ, където получава магистърска и докторска степен по управление на организации за отдих и услуги. Заедно с преподаването на дисциплини като Иновации и Ново продуктово развитие, Маркетинг и Мениджмънт на услуги, ПР стратегии, той публикува и редица материали в национални и международни издания. Др. Николаидис е ил основен и гост-лектор на повече от 100 събития и семинари, дискутирайки теми като управлението на обслужващи организации, ПР и комуникационни стратегии, иновации и развитие на нови продукти. Също така се включва в обучения и консултации за различни компании. Др. Николаидис работи в различни корпорации в последните 20 г., заемайки средни и високи мениджърски позиции в САЩ и в Гърция. От 2000 г. до 2009 г. работи в групата DEMCO. През този период той е генерален директор за Северна Гърция в Alpha Media Group (2003-2009), директор Маркетинг и развитие в Alpha Digital Synthesis (2002) и маркетинг и административен директор в ARIS Football Club (2000-2001), където развива търговския и маркетинг отделите на изключително ниво, представяйки нови идеи за B2B и B2C комуникации, като същевременно въвежда за първи път в професионалния спорт идеята за корпоративна социална отговорност, като създава отдел Community Relations. По-рано в кариера си, докато все още следва, той основава Гръцко-американската академия Аристотел (1992) във Филаделфия, САЩ – образователна и културна институция, предлагаща обществени услуги като обучение на деца и участие в много обществени и младежки проекти, и където е генерален директор повече от 7 години (1992-1999). Бил е директор комуникации и после генерален директор на футболен клуб Philadelphia Flames, САЩ (1991-1994). При практическото си обучение за докторска степен работи и като асистент на Директор информация в баскетболен клуб Philadelphia SIXERS.

Петър Андронов

Председател на Кънтри тийма на КВС Груп за България, Кънтри мениджър на КВС Груп за България, Председател на УС на СИБАНК, Главен изпълнителен директор на СИБАНК

Петър Андронов е назначен за изпълнителен директор на СИБАНК през юли 2007 г. През март 2008 г. става главен изпълнителен директор, а от март 2011 г. заема позицията и на кънтри мениджър на КВС Груп за България.
От 2015 г. е председател на Управителния съвет на Асоциацията на банките в България.
Преди назначението му в СИБАНК, г-н Андронов заема редица позиции както в частния банков сектор, така и в Българската народна банка. От 2002 г. до май 2007 г. е главен директор на управление „Банков надзор” в Българска народна банка. От 2003 г. до май 2007 г. е член на Управителния съвет на Резервния обезпечителен фонд. Г-н Андронов е член и на Инвестиционния комитет на БНБ.
В периода 2005 – 2007 г. е наблюдател и член на Европейския банков комитет и на Комитета на европейските банкови надзорници към Европейската комисия. В същия период е наблюдател и член на Банковия надзорен комитет към Европейската централна банка.
Г-н Андронов участва в изготвянето на действащото надзорно банково законодателство, в това число Закона за кредитните институции, Закона за допълнителния надзор върху финансовите конгломерати, надзорните наредби на БНБ, указания и др.
Петър Андронов има магистърска степен по Финанси и Банково дело от Университета за световно стопанство. От 1995 г. е лектор в УНСС, във Висшето училище по застраховане и финанси и в Нов Български университет / Международен банков институт – преподава дисциплини „Основи на финансите” и „Банково регулиране”.
Владее английски, немски и руски език.

Левон Хампарцумян

Главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на УниКредит Булбанк

Левон Хампарцумян е главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на УниКредит Булбанк от 2001. Той е член на Управителния съвет на БОРИКА и заместник-председател на Управителния съвет на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ). В периода април 2005 – април 2008 г. и април 2011 – април 2015 той е председател на Управителния съвет на Асоциацията на банките в България.

Левон Хампарцумян е член на Управителния съвет на Института за пазарна икономика, председател на Настоятелството на СУ „Св. Климент Охридски”, член на Настоятелството на Висшето училище по застраховане и финанси и член на Настоятелството на City University of Seattle в България.Той е носител на Ордена на звездата на италианската солидарност (Ordine della Stalla della Solidarietà Italiana) и получава титлата Комендаторе от Президента на Република Италия Джорджо Наполитано през 2008 г.През 2012 г. Левон Хампарцумян получава наградата „Мениджър на годината 2012“, връчена му от Президента на Република България Росен Плевнелиев, в конкурса на сп. Мениджър.През 2007 г. фондация „Атанас Буров” му присъжда приза „Буров” за банково управление, той е обявяван два пъти за „Банкер на годината“ – от списание Finance Central Europe през 2005 г. и от вестник „Банкеръ“ през 2007 г. През 2006 г. списание “Мениджър” му връчи приза за мениджмънт. През 2015 г. главният изпълнителен директор на УниКредит Булбанк Левон Хампарцумян е удостоен с Голям сребърен почетен знак за заслуги за Република Австрия.Левон Хампарцумян е дипломиран инженер-химик и професионалният му опит е свързан с ръководни позиции в PriceWaterHouse Coopers и Earnst&Young. В периода 1999 г. – 2001 г. той е бил последователно заместник-министър на икономиката и изпълнителен директор на Агенцията за приватизация.

Петя Димитрова

главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на Пощенска банка.

Петя Димитрова е главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на Пощенска банка (с правно име „Юробанк България“ АД). Професионалният й път в банката започва през 2003 г. като главен финансов директор на осемте дъщерни компании на „Юробанк И Еф Джи Груп“ в България.  През 2005 г. заема и длъжността прокурист на Пощенска банка. През 2007 г. е назначена за изпълнителен директор и член на УС на ДЗИ Банк. След юридическото сливане на ДЗИ Банк и Пощенска банка тя става изпълнителен директор и член на УС на обединената банка. От 2012 г. е главен изпълнителен директор и председател на УС на Пощенска банка.

В периода 1998 – 2003 г. Петя Димитрова работи в „ПрайсуотърхаусКупърс” като старши мениджър и старши одитор. Кариерата й започва в посолството на САЩ през 1996 г. като асистент на консула на САЩ в България. Тя е дипломиран експерт-счетоводител от Асоциацията на дипломираните експерт-счетоводители (ACCA) в Лондон,  има EMBA степен от Университета в Шефийлд, Великобритания и две магистърски степени по „Туризъм“ от Софийския университет „Св. Климент Охридски” и по „Финанси и банково дело” от Университета за национално и световно стопанство. Притежава още дипломи по програма за развитие на мениджърските умения от ALBA Бизнес училище за следдипломна квалификация, Харвард; сертификат за мениджърски умения от Университет Джорджтаун, Вашингтон; диплома по „Управление и социално развитие на НПО” от Аристотеловия университет в Солун и Македонския университет, Гърция. Също така е лицензиран оценител от Камарата на независимите оценители в България. Г-жа Димитрова е придобила професионална квалификация във Великобритания, Гърция, Холандия, Белгия, САЩ и България и е участвала в различни престижни международни обучения, семинари и конференции.

Петя Димитрова е член на управителните съвети на Международния банков институт, на Асоциацията на банките в България, на фондация „Атанас Буров“ и на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България, член на Настоятелството на Американския университет в България, както и член на Индустриалния консултативен съвет по промишлеността на CITY College към университета в Шефийлд, Великобритания. Също така е член на Форума на младите световни лидери (Young Global Leaders Forum) към Световния икономически форум; член на Gerson Lehrman Group Accounting Council, Лондон; член на Chartered Management Institute, Великобритания; член на Клуба на финансовите директори в България и съосновател на Обществения съвет на жените в бизнеса.

Петя Димитрова е носител на редица национални и международни отличия.

Ираван Хира

Генерален директор Хюлет-Пакард Ентърпрайс България

Иравaн Хира e Генерален директор на Хюлет-Пакард в България и на Хюлет-Пакард Глоубъл Деливъри България Център в продължение на шест години.
Под ръководството на Ираван Хира, Хюлет-Пакард България е ултимативен лидер в ИТ сектора в страната ни и постига пазарни резултати, които извеждат българското подразделение на компанията на водеща позиция в региона на Източна Европа. През периода Хюлет-Пакард Глоубъл Деливъри България Център става най-големия работодател в ИТ индустрията в България с над 6000 служители и реализиран износ на услуги на стойност от 260 милиона лева само през 2014г.
Г-н Хира работи в Хюлет-Пакард България от създаването на компанията в страната ни през 1998г. и заема различни търговски и управленски позиции. Той притежава специална експертиза в областта на телекомуникациите и бизнес мениджмънта. За постигнати високи професионални успехи е отличаван два пъти с членство в „Клуб на победителите” на корпорацията Хюлет-Пакард.
Сред приоритетите на г-н Хира са утвърждаването на лидерството на Хюлет-Пакард в България, внедряването на технологични иновации за постигане на устойчив икономически растеж, развитието и популяризирането на корпоративната социална отговорност като важна обществена функция на компаниите и стимулиране на предприемачеството в сферата на високите технологии в страната ни. Заради активната си дейност в тези направления, Ираван Хира е избран за председател на Български форум на бизнес лидерите през 2013г. Член е на управителния съвет на Джуниър Ачийвмънт България, на Американската търговска камара в България (AmCham) и редица други водещи бизнес организации в страната. През 2010 г. е финалист в престижния конкурс „ Мениджър на годината“.
Преди да се присъедини към НР, Ираван Хира заема водещи позиции в S&T България.
Ираван Хира има магистърска степен по компютърни технологии от Техническия университет в гр. София.

Рой Хътчинсън

директор Консултинг, Делойт Полша

Рой има тридесет години опит в областта на финансовите услуги за потребители, двадесет от които  в Citibank, на глобални лидерски позиции, както и в EMEA, Латинска Америка, Европа и САЩ. Сферите на неговата дейност включват:  разработване на продукти и мениджмънт; платежни карти; ипотечно кредитиране; масов ритейл; частно банкиране; малък бизнес; CRM; инвестиционни посредници и застрахователните продукти; депозити; текущи сметки; парични заеми; онлайн банкови услуги; брандинг

Валентин Панайотов,
председател на борда на директорите на Асоциация „Банка на годината“
(Модератор – Панел 1: Иновирането във финансовия бизнес )

Валентин Панайотов е дългогодишен издател на в. „Пари“, учредител на Съюза на работодателите в България (сега КРИБ), учредител на Съюза на издателите, дългогодишен член на бордовете на Българския форум на бизнес лидерите, на Асоциацията на индустриалния

ПАНЕЛ 2

Милана Огнянович

мениджър маркетинг стратегии, Теленор банк Сърбия

Милана Огнянович се присъединява като експерт към Теленор банк в процеса на придобиване на телекомуникационната компания Теленор. Тя е назначена на позицията Мениджър стратегии и клиенти, като под нейно ръководство са фирмената стратегия, маркетинга, проучванията и клиентите. Изучавала е японски език, но веднага след завършването си започва кариера в маркетинга. След 17 години богат опит в множество маркетингови области на различни индустрии като реклама, бързооборотни стоки и телекомуникации, Милана се присъединява към Теленор банк в началния етап на придобиване, за да създаде бранд структурата на новата банка. Преди да се включи в екипа на Теленор банк, тя придобива разнообразен опит, работейки като Marketing Strategy Project и Customer Centricity Program Manager в Теленор Сърбия, благодарение на който се превръща в идеалния човек, който да обхване тези области и да предостави един  напълно нов начин на банкиране на сръбския пазар – изцяло онлайн ориентирана към клиента банка.

Светослав Молдовански

главен оперативен директор, Член на УС и изпълнителен директор на ПИБ

Светослав Молдовански е Главен оперативен директор (COO) на Fibank и член на Управителния съвет и изпълнителен директор, като отговаря за развитието и поддържането на технологичната платформа, чрез коята банката доставя услуги на своите клиенти. Основни проекти, за които е отговарял са технологичното обединяване на Fibank и Юнионбанк, обновяваване на картови системи на банката и обработване на издаване и приемане на банкови карти в процесинг център на банката, миграция на OLTP Oracle бази данни от Itanium платформа към Oracle Exadata без прекъзване на работния процес, миграция банкови системи към Oracle FLEXCUBE. Преди да се присъедини към Fibank Светослав Молдовански е работил като консултан и одитор за KPMG и Deloitte. Светослав подкрепя капиталово и участва като ментор в няколко стартиращи проекта – Next-DC (www.next-dc.com) дигитална рекламна агенция с множество награди от FARA, ресторант Lavanda (www.facebook.com/lavandarestaurant) един от топ 10-те ресторанта на София според TripAdvisor.com.

Цветанка Минчева

член на УС и главен директор Банкиране на дребно, УниКредит Булбанк

Цветанка Минчева е директор Банкиране на дребно в УниКредит Булбанк от септември 2013 г. Тя започва своята кариера в банката през 2001 г. като стажант и оттогава е заемала различни търговски и мениджърски позиции в Дирекция Банкиране на дребно, сред които Специалист продажби, Мениджър семейно банкиране, Директор на филиал, Директор Привличане на клиенти. По време на интеграцията тя е била Workstream и Roll out мениджър на два изключително важни проекта в сферите банкиране на дребно, информационни технологии и организация.
От 2007 г. Цветанка Минчева работи върху разработването и въвеждането на стратегията за алтернативни канали на банката като директор на Управление Алтернативни канали. През 2013 г. тя има водеща роля в груповия проект за отварянето на първия в Централна и Източна Европа Филиал на бъдещето, който се намира в София. Има икономическо образование, завършила е и MBA програма по международен бизнес.

Ани Ангелова

член на УС и изпълнителен директор, Райфайзенбанк (България)

Ани Ангелова е член на управителния съвет и изпълнителен директор на „Райфайзенбанк (България)“ с ресор „Банкиране на дребно“ от 2007 година. Има повече от 20 години опит в банковото дело, като започва работа в „Райфайзенбанк“ през 1995-а и преминава през всички нива в банката. Работила е във „Фортис Банк“, Холандия, говори свободно английски език и ползва френски и немски.
Ани Ангелова е от София, завършила е Националната гимназия за древни езици и култура „Константин Кирил Философ“, Стопанско управление и администрация в УНСС и Университета Линклъншир и Хъбърсайд, Хъл, Англия. Тя има МВА от Rotterdam School of Management, Холандия, и неотдавна завърши Advanced management program в IESE – Барселона, Испания.
Сега ръководи сектора за банкиране за граждани в „Райфайзенбанк“, управлява сегмента „Микробизнес“ и частното банкиране Premium Banking. Отговаря за клоновата мрежа и алтернативните канали за продажби на банката. В нейния ресор влизат дъщерната агенция за недвижими имоти на банката „Райфайзен Имоти“ и застрахователният брокер „Райфайзен Застрахователен брокер“.

Иван Войнов

директор на дирекция CRM на банка ДСК

Иван Войнов постъпва в банка ДСК през май 2005 г. като част от екипа на дирекция „Маркетинг“. От 2008 г. оглавява звено „CRM“, което от 2015 г. е дирекция. Отговаря за осъществяването на директен маркетинг в Банка ДСК, развитието на CRM (бизнес процеси в Направление „Банкиране на дребно“) и  Изходящия кол център.

Румен Радушев

Началник управление „Индивидуално банкиране и Алтернативни канали“ и член на

Изпълнителния комитет на Пощенска банка
Румен Радушев е началник управление „Индивидуално банкиране и Алтернативни канали“ в Пощенска банка, което отговаря за стратегическото развитие, позициониране  и финансови резултати от масовият ритейл бизнес на банката, обхващащ 1.3 млн клиенти физически лица, потребителско и жилищно кредитиране с активи от над 2.4 милиарда лева, картовият бизнес, алтернативните канали, групови продажби, мобилни банкери, банково застраховане за граждани, както и развитието на мобилно и електронно банкиране и другите дигитални услуги на банката. Притежава богат професионален опит, придобит през последните шестнадесет години на различни позиции във водещи банки на българския пазар. Преди да се присъедини към екипа на Пощенска банка е бил началник отдел „Управление на продажбите“ в клон на австрийска банка.
Притежава магистърска степен по „Финанси“ от УНСС  и  MBA от Westminster Business School, Лондон.

Кристоф Де Мил

Член на Кънтри тийма на КВС Груп за България, Член на УС на СИБАНК, Изпълнителен директор на СИБАНКю

Кристоф Де Мил започва кариерата си в КВС Груп през 1995 г. След като 10 години заема различни мениджърски позиции в Ритейл и МСП клоновата мрежа на групата КВС, през 2006 г. се премества в Чешката република, за да оглави Ритейл и МСП клоновата мрежа на CSOB в продължение на 5 години. Кариерата на г-н Де Мил продължава в Управителния съвет на СИБАНК, където отговаря за следните направления: банкиране на дребно, клонова мрежа и дистрибуционни канали и разплащания.
Владее фламандски, английски, френски, бизнес немски и основно ниво чешки.

Радослав Радев

Започва своята кариера в банковия сектор през 2002г. в банка Хеброс  като системен администратор . Последователно  заема различни позиции в ИТ дирекциите на  Хеброс, HVB Bank Biochim  и Уникредит  Булбанк, сред които мениджър на различни звена  и старши мениджър на отдел. По време на интеграцията между трите банки е бил зам. мениджър на проект „Data Centre”. През 2011г. за една година напуска банковия сектор, за да стане ИТ директор в Близу. От юли 2012г. Радослав Радев е директор Информационни технологии в Общинска банка. Има магистърска степен по „Информатика“ от Пловдивския  университет.

л. ас. д-р Радостин Вазов

изпълнителен директор на ВУЗФ

(Модератор – Панел 2 : Иновации на фокус! Българските банки: Къде сме ние – какво предсой?)
Главен асистент  д-р Радостин Вазов е изпълнителен директор на Висшето училище по застраховане и финансии преподавател по учебните дисциплини „Основи на финансите“ и „Публични финанси“; член е на Звеното за иновации на ВУЗФ. Работи в областта на иновациите, социалното предприемачество и „co-creation“.
Радостин Вазов е специализирал в South Bank University London и London School of Economics and Political Science. Магистър е по икономика; академичният му интерес е в областите теория на финансите, финанси на предприятието, застраховане и инвестиции.

Рой Хътчинсън

директор Консултинг, Делойт Полша

Рой има тридесет години опит в областта на финансовите услуги за потребители, двадесет от които  в Citibank, на глобални лидерски позиции, както и в EMEA, Латинска Америка, Европа и САЩ. Сферите на неговата дейност включват:  разработване на продукти и мениджмънт; платежни карти; ипотечно кредитиране; масов ритейл; частно банкиране; малък бизнес; CRM; инвестиционни посредници и застрахователните продукти; депозити; текущи сметки; парични заеми; онлайн банкови услуги; брандинг стратегии.

ПАНЕЛ 3

Александър Костов

Главен експерт, дирекция „Методология и финансови пазари“

Българска народна банка

Александър Костов има близо пет години опит в Българска народна банка, където работата му е била свързана с националния системен компонент на платежната система TARGET2, а понастоящем с методология в областта на плащанията и платежната инфраструктура. Работил е и три години като методолог в търговска банка с основна насоченост – международни програми и контрагенти.

Красимир Кръстев

Красимир Кръстев работи в БНБ от 2007 г., където участва в платежния надзор, осъществяван от БНБ върху платежните системи, доставчиците на платежни услуги и други лица, обект на платежен надзор, с цел установяване на съответствието на дейността им с нормативните изисквания и установените международни принципи, стандарти и препоръки в областта на плащанията. Участва в работни групи в областта на платежните услуги и платежния надзор към Европейската централна банка, Европейската комисия, Европейския банков орган и Съвета на Европейския съюз.

Ваня Манова

мениджър на MasterCard за България и Македония

Г-жа Манова се присъединява към MasterCard през 2008 г. като Мениджър връзки с клиенти. През последните години тя ръководи представителството на компанията в България и помага за позиционирането на MasterCard като стратегически партньор на ключови клиенти, нетрадиционни партньори и местни правителствени институции и регулаторни органи. Г-жа Манова лансира и работи за разрастването на безконтактните плащания в България и Македония, област, в която MasterCard е безспорен лидер и на двата пазара.

Ваня Манова работи в банковата индустрия в продължение на 20 години. Започва през 1995 г. като системен администратор в Българо-Руската Инвестиционна Банка (сегашната CIBank). Преди да се присъедини към MasterCard, тя е Директор „Банкови карти“ в ДЗИ Банк (по-късно слята с Пощенска Банка). Завършила е Софийска математическа гимназия (СМГ) и има магистърска степен по Компютърни технологии от „Техническия Университет“ в София. Ваня има три деца.

Калин Радев

Калин Радев има над 20-годишен опит в сферата на информационните и комуникационни технологии във финансовия сектор. Той е заемал мениджърски позиции в областта на бизнес консултирането и ИТ имплементациите за корпоративни и неправителствени организации в Европа, Азия, Африка и Пасифик региона. Някои от най-известните клиенти, за които Радев е работил са USAID, World Council of Credit Unions (WOCCU), World Bank, Opportunity International и др. Той основава Софтуер Груп БГ през 2009 г. и оттогава е изпълнителен директор на компанията, която е специализирана в сферата на електронните канали за финансови услуги (alternative delivery channels). Към момента Софтуер Груп БГ има глобално присъствие на шест континента и в портфолиото си включва проекти за над 150 клиента в 60 държави, като сред най-известните са Bill and Melinda Gates Foundation, IFC, Bank of South Pacific и др.

Теодор Александров

Мениджър връзка с клиенти в Хюлет-Пакард България

Теодор Александров е Мениджър връзка с клиенти в Хюлет-Пакард България, с широки познания и опит в различни области на информационните технологии. Занимава се с планиране и прилагане на различни проактивни и реактивни мерки за осигуряване на висока надеждност и сигурност на критични ИТ системи и среди, управление на свързаните с тях инциденти и разрешаване на комплексни казуси. Има ключово участие в национални и международни проекти, свързани с разработка, внедряване и поддръжка на интегрирани информационни системи на държавната администрация (НАП, НЗОК, Агенция Митници), както и към „Генерална дирекция данъчно облагане и митнически съюз“ (DG TAXUD) на Европейска Комисия. Професионалният му опит включва над 13 години работа на различни позиции в Еврофутбол, Пощенска Банка, Bull Bulgaria и Хюлет-Пакард България.

Стефан Генчев

Стефан Генчев е ръководител отдел „Информационна сигурност и Управление на Инф. Риск“ в СИБАНК и отговаря за същото на кънтри ниво и за ДЗИ. Стефан има дългогодишна кариера като ИТ специалист в няколко финансови институции преминавайки през различни длъжности като програмист, системен администратор, управление на ИТ проекти, специалист Инф сигурност, ИТ мениджър. От 2008 се присъединява като част от груповия ИТ одит на KBC, отговарящ за СИБАНК, ДЗИ и KBC Банка, Сърбия. През октомври 2015 е преназначен на сегашната си длъжност.

Николай Крушков

Николай Крушков е независим експерт по банкова киберсигурност. Mагистър по икономика от Университета за национално и световно стопанство, спец. „Управление на интелектуалната собственост”, доктор по икономика (УНСС), „Организация и управление извън сферата на материалното производство”, магистър по право от Нов български университет и Югозападен университет, Благоевград.       Старши комисар от МВР, генерал-майор от резерва, хоноруван преподавател в катедра „Международно право и международни отношения“ на Юридическия факултет. Води магистърски курс по „Практики на незаконно финансиране (изпиране на пари и финансиране на тероризъм)“. С богат опит във финансовата, банкова сигурност, както и участие в различни международни и двустранни проекти в областта на сигурността и контратероризма.

Христо Ласков

(Модератор – Панел 3 : Дигиталният взрив в областта на плащанията: технологии, регулации и киберсигурност.)

Христо Ласков е стратегически директор на Publicis Modem Cybermark и дългогодишен журналист в сферата на информационните технологии и Mergers&Acquisitions пазара в България. Нереализиран бакалавър, специалност Новогръцка филология в Софийския университет, завършил Финанси в УНСС. Основен фокус на дейността му е позиционирането на клиентите на Publicis Modem Cybermark в дигитална среда – стратегическо планиране и присъствие в онлайн канали за популяризиране на продуктите и услугите на брандове като Renault, Dacia, Банка ДСК, Nescafé и др.