Лектори 2019

Лектори 2019

 


Димитър Попов

Димитър се присъединява към консултантската практика на Делойт през 2016 г. и е базиран в София. Той управлява консултантския бизнес на Делойт в България и е част от глобалната трежъри практика на фирмата, водейки усилията в Централна и Източна Европа.

Димитър е работил с редица глобални организации в сферата на финансова и трежъри трансформация, бизнес интеграция в следствие на сливания и придобивания, стратегически проекти и интегриране на технологични решения.


Бент Йендем

Бент Йендем е една от най-видните личности в скандинавския финтех сектор. Той завършва престижния Norwegian School of Economics (NHH) през 1994 г. с магистратура по икономика преди да навлезе в IT сектора. Неговият професионален път започва в Atea – лидер в Скандинавия в областта на IT решенията за публични и частни организации от финансовата сфера. След това той основава своя собствена IT консултантска компания – Karabin. Тя специализира в намирането на иновативни решения с цел оптимизация на IT инфраструктурата на големи компании. След 3 години в Karabin, Йендем се присъединява към Skandibanken – една от първите дигитални банки в Европа. Той прекарва 5 години там, трупайки опит, работейки по проекти от различни области, които обхващат целия процес на една мобилна банка. Това го подготвя да съоснове Monobank през 2015 и да бъде нейно CEO оттогава насам. Monobank е нишова дигитална банка, която е специализирана в потребителското кредитиране. Под ръководството на Йендем, тя нараства до 60 служители и печели множество награди за иновация и удовлетвореност на служителите.


Левон Хампарцумян

Левон Хампарцумян е банкер с дългогодишен опит. До май 2019 е главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на УниКредит Булбанк. В периода април 2005 – април 2008 г. и април 2011 – април 2015 той е председател на Управителния съвет на Асоциацията на банките в България.
Левон Хампарцумян е член на Управителния съвет на Института за пазарна икономика, председател на Настоятелството на СУ „Св. Климент Охридски”, член на Настоятелството на Висшето училище по застраховане и финанси и член на Настоятелството на City University of Seattle в България. Носител е на Ордена на звездата на италианската солидарност (Ordine della Stalla della Solidarietà Italiana) и получава титлата Комендаторе от Президента на Република Италия Джорджо Наполитано през 2008 г. През 2012 г. Левон Хампарцумян получава наградата „Мениджър на годината 2012“, връчена му от Президента на Република България Росен Плевнелиев, в конкурса на сп. Мениджър. През 2007 г. фондация „Атанас Буров” му присъжда приза „Буров” за банково управление, той е обявяван два пъти за „Банкер на годината“ – от списание Finance Central Europe през 2005 г. и от вестник „Банкеръ“ през 2007 г. През 2006 г. списание “Мениджър” му връчи приза за мениджмънт. През 2015 г. Левон Хампарцумян е удостоен с Голям сребърен почетен знак за заслуги за Република Австрия. Той е дипломиран инженер-химик и професионалният му опит е свързан с ръководни позиции в PriceWaterHouse Coopers и Earnst&Young. В периода 1999 г. – 2001 г. той е бил последователно заместник-министър на икономиката и изпълнителен директор на Агенцията за приватизация.


Георги Заманов

Георги Заманов e Главен изпълнителен директор на Алианц Банк България.
Започва кариерата си като анализатор в БНБ, преминава през ОББ, HVB Биохим и УниКредит Булбанк, където е заемал редица ръководни длъжности, включително и на международно ниво. През 2007 г. става член на Управителния съвет на UnіСrеdіtВаnk – Сърбия и отговаря за управлението на риска, а след това и на UnіСrеdіtВаnk в Украйна, където поема корпоративното и инвестиционно банкиране.
През януари 2016 г. се присъединява към екипа на Алианц Банк България като Изпълнителен директор, а от началото на 2017 г. е Главен изпълнителен директор на Банката. Георги Заманов е отличен с приза „Банкер на годината 2018“ за спечеленото доверие на клиенти и акционери. Той е магистър по икономика и финанси от УНСС и по ядрена физика от СУ „Св. Климент Охридски“.


Севдалина Василева

Г-жа Севдалина Василева се присъединява към „Първа инвестиционна банка“ АД през 2017 г. като директор на дирекция „Стратегическо планиране и развитие“, а впоследствие е избрана за изпълнителен директор и член на Управителния съвет на „Първа инвестиционна банка“ АД, както и за Главен директор Банкиране на дребно (CRBO).
Професионалният опит на г-жа Василева в банковата сфера започва през 2007 г. в „Юробанк И Еф Джи България“ АД (Пощенска банка) като директор направление „Потребителско кредитиране“ и изпълнителен директор на едно от дружествата на групата. От 2010 г. до 2016 г. е Управител с ресор „Банкиране на дребно“ в „Алфа Банк – клон България“. Кариерата й стартира през 1998 г. в „Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани България“ АД, където в продължение на 6 години заема различни ръководни позиции в маркетинг и продажби, а от 2004 г. до 2007 г. е член на управленския екип на „Обединена Млечна Компания“ ЕАД. До присъединяването си към „Първа инвестиционна банка“ АД, Севдалина Василева е част от екипа на „Белла България“ АД на позиция директор Бизнес развитие и eкспанзия.


Кристоф Де Мил

Член на Кънтри тийма на КВС Груп за България, Кънтри Финансов директор, член на УС и Изпълнителен директор Финанси на ОББ, Иновационен лидер на KBC Груп в България
Кристоф Де Мил започва кариерата си в КВС Груп през 1995 г. След като 10 години заема различни мениджърски позиции в Ритейл и МСП клоновата мрежа на групата, през 2006 г. се премества в Чехия, където ръководи Ритейл и МСП клоновата мрежа на CSOB Банк в продължение на 5 години.
От 2011 г. Кристоф Де Мил е член на Управителния съвет на СИБАНК, където отговаря за направленията Банкиране на дребно, Клонова мрежа и Дистрибуционни канали и разплащания.
След придобиването на Обединена българска банка от белгийската финансова група KBC Груп през юни 2017 г., Кристоф Де Мил става член на Управителния съвет и Изпълнителен директор Финанси на Обединена българска банка.
Завършил е икономика в Икономическия университет в Гент и има MBA от INSEAD.
Владее фламандски, английски, френски, бизнес немски и основно ниво чешки език.


Питър Барон

Той е бизнес лидер с богат опит в потребителското банкиране с фокус върху дигиталната трансформация и бизнес развитие. Експерт в разработването на стратегически инициативи в областта на кредитирането, той е посветен на поддържането на репутация, основана на качество, обслужване и безкомпромисна етика.
Във времето заема водещи консултантски и инвестиционни роли. За повече от 16 години професионална кариера участва в бордовете на множество мултинационални и местни компании в Обединеното кралство, Русия, Македония, по-късно и в Украйна, където заема позиции като главен изпълнителен директор на VAB Bank и VAB Group, член на TBIF Financial Services BV (TBIF), като успешно управлява трансформацията на корпоративната идентичност и създаването на първия украински финансов супермаркет в областта на финансовите услуги на дребно.
От 2012 г. поема поста вицепрезидент „Стратегия” за TBIF, като съветник на управляващия директор по банковите и небанкови операции на групата в Централна и Източна Европа, подпомага 4finance Group S.A. в разработването на банкова стратегия и цели за придобиване. От 2016 г. Питър Барон е CEO на TBIF, компанията собственик на TBI Bank, и член на Изпълнителния комитет на 4finance Group S.A. Toй е двигателят зад новата стратегия на TBI Bank, насочена към клиента, и превръщането ѝ в дигитална банка от следващо поколение.
Притежава бакалавърска степен по Инвестиции и управление на финансови рискове от Cass Business School, Великобритания.


Ангел Матеев

Отговорностите му покриват целия спектър в сектор „Банкиране на дребно“ – клонова мрежа, банкиране малък бизнес, индивидуални и заможни клиенти. Банковата си кариера започва преди 20 години и през професионалния си път заема различни мениджърски позиции – Управител на клон, Регионален Мениджър, Началник Управление „Банкиране Малък Бизнес“. Завършил е магистратура по макроикономика в СУ „Св. Климент Охридски“.


Ираван Хира

Ираван Хира е Изпълнителен директор на Hewlett Packard Enterprise, operated by Selectium.
Преди това заема позиците Генерален директор на „Хюлет-Пакард Ентърпрайз“ за България (HPЕ) и на „Хюлет-Пакард Глоубъл Деливъри България Център“.
Той работи в НР от стъпването на компанията в страната през 1998 г., като заема различни търговски и управленски позиции.
За постигнати високи професионални успехи е отличаван два пъти с членство в „Клуб на победителите“ на НР.
Има магистърска степен по изчислителна техника от Техническия университет в София.


 


Тал Шарон

Тал Шарон е член на FinTech Summit Advisory Board. Финтек консултант, специализиращ в анализирането на изискванията на корпоративните и финансовите институции. В момента е управляващ директор на Equitech, която е базирана в Тел Авив, и се занимава с предоставянето на консултантски услуги за дигитална трансформация на финансови институции и услуги за бизнес развитие в различни етапи. Преди да се присъедини към Equitech, е бил част от екипа на FinTech-Aviv, чиято цел е да обогати израелската fintech екосистема и да подкрепи позиционирането на Израел като глобален fintech център. По-рано се занимава с корпоративно право в Glusman&Co, а кариерата си започва в Ernst&Young като част от екипа, предоставящ застрахователни услуги. Г-н Шарон има бакалавърска степен по право и счетоводство от The College of Management Academic Studies.


Филип Генов

Филип Генов е съосновател, Sophia Lab. Генов е банкер с над 20 години опит на високи мениджърски позиции в България и по света. В момента ръководи проекта на УниКредит Булбанк за финансиране на стартиращи бизнеси, които освен кредит могат да получат високопрофесионална подкрепа в структурирането на работещ бизнес план и контакти с потенциални клиенти. Филип има голям опит в създаването и изпълнението на различни иновативни проекти за развитие на бизнес и инициативи за UniCredit в България, Италия, Германия и страните от Централна и Източна Европа. Той е бизнес ангел, ментор и инвеститор в стартиращи компании на млади предприемачи. Филип Генов има MBA от Stern School of Business на Нюйоркския университет и London School of Economics и магистърска степен от SDA Bocconi, Италия.


Радослав Димитров

Радослав Димитров е директор на дирекция „Карти и терминали“ в БОРИКА. Започва работа в компанията през 2002 година като системен оператор. В периода 2005 – 2009 година е администратор на „Система за реално време и финансово обслужване“, където отговаря за администрирането на картовата система БОРИКА. През 2009 година поема ръководството на отдел „Администриране на система за картови плащания“, а през 2016 година оглавява отдел „Развитие на картови продукти и услуги“. Понастоящем ръководи една от ключовите дирекции в БОРИКА – „Карти“, като усилията на екипа му са насочени в разработката и внедряването на иновативни решения за разплащания. Притежава магистърска степен по „Мениджмънт в телекомуникациите“ към Нов български университет, както и редица специализации в областта на картовите плащания.


Едуард Цветанов

Едуард Цветанов управлява комуникациите на Revolut в България и е единственият официален представител за страната. Преди да се присъедини към британския финтех, Едуард набира опит в Англия, Белгия, Бразилия и, разбира се, на местна почва. Консултантската му дейност започва от брюкселския офис на Burson-Marsteller, където създава и ръководи комуникационни кампании, таргетиращи европейски и национални институции. Връща се в България през 2017 г., а опитът му с интензивно пътуване е сред ключовите предпоставки да продължи развитието си в компанията, която улеснява управлението на лични финанси.


Боян Бянов

Боян заема различни мениджърски позиции в банковия сектор от 2004 година насам – първо във Fibank, а в последствие и в TBI Bank в България и Румъния. Присъединява се към екипа на една от водещите Fintech компании в Европа- немската Raisin преди повече от 2 години и от началото на 2019г. е Регионален директор, отговорен за развитието на дейността на компанията в Централна и Източна Европа. Базираната в Берлин компания предлага уникална иновативна платформа демократизираща пазара на спестовни и инвестиционни продукти в Европа. В рамките на 6 години от своето основаване компанията е привлякла инвестиции от над 170 милиона евро от водещи инвеститори като PayPal, Index Ventures и Ribbit Capital. Нейните над 180 000 клиента са насочили повече от 13 милиарда евро към 77-те банки партньори от 24 страни, превръщайки компанията в лидер на европейския wealth tech пазар. През април 2019г. Компанията финализира покупката на немска банка.


Златко Захариев

Златко е предприемач в областта на виртуалната инфраструктура по модела „компютър-като-услуга“. Стартиращата му компания(„Раустър“) разработва технология, която осигурява надеждно използване на виртуални компютри в облака, осигурявайки на потребителите си усещане, неразличимо от използването на конвенционален компютър. В допълнение, „Раустър“ компютрите се по-удобни за поддръжка, не се нуждаят от ъпгрейди и са по-изгодна алтернатива на конвенционалните компютри.

Златко има над 15 години опит в софтуерната разработка. В кариерата си до сега е основал две технологични компании и е бил технологичен лидер на три други.

Преподава информатика, размити множества и изкуствен интелект в Технически Университет – София, където придобива магистърска степен по Приложна математика и докторска по Информатика (Изкуствен интелект).

Вярва в иновациите не като революционни събития, а като еволюционен процес, начин на мислене и стил на работа.


Владимир Тасев

Разработва финансов софтуер от 2012 г. Работи в първия инвестиционен посредник, който предлага на българския пазар CFD инструменти. Собственик и разработчик е в Софтадор ЕООД, където разработва ERP системи и блокчейн апликации. Занимава се с блокчейн разработка от 2016г. Говорил е на множество международни конференции за блокчейн и други технологии. Един от големите проекти, по които работи е разработка на банкови бекофис процеси върху блокчейн.


 


Петко Рангелов

Петко Рангелов е асоцииран партньор в Близкия изток на McKinsey & Company, води практиката McKinsey’s Digital Services в Близкия изток.

Работи с финансови институции в цяла Европа, Близкия Изток и Югоизточна Азия в областите дигитална стратегия и трансформация, изгражане на бизнес и дигитализация на клиентско пътуване.


Теодора Петкова

Теодора Петкова е председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк. Преди това тя е член на УС и главен риск директор на УниКредит Булбанк, както и председател на Кредитния съвет на банката, на Комитета по провизиране и реструктуриране и член на Кредитния комитет. Теодора Петкова започва кариерата си в банката като кредитен анализатор през 2002 г. и става старши мениджър на екипа за корпоративно кредитиране през 2007 г. От 2009 до 2015 г. Теодора е директор на управление „Кредитен риск“, а от септември 2015 г. е директор на Международния център в „Корпоративно, инвестиционно и частно банкиране“.

Теодора Петкова е член на Надзорния съвет на УниКредит Кънсюмър Файненсинг и има многогодишен опит като член на Борда на директорите на УниКредит Факторинг. Теодора Петкова е магистър по финанси от УНСС и има Global Executive MBA от Carlson Business School на University of Minnesota и от Vienna University of Economics and Business.


Петър Андронов

Петър Андронов e председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на Обединена българска банка след придобиването на ОББ от белгийската финансова група KBC Груп през юни 2017 г. Кариерата му в KBC Груп започва през юли 2007 г., когато е назначен за изпълнителен директор на СИБАНК. През март 2008 г. става главен изпълнителен директор, а от март 2011 г. заема позицията и на кънтри мениджър на КВС Груп за България.
Професионалният път на Петър Андронов включва редица позиции в частния банков сектор и БНБ. В периода 2002 – 2007 г. той е главен директор на управление „Банков надзор” в Българската народна банка. От 2003 г. до май 2007 г. е член на Управителния съвет на Резервния обезпечителен фонд. Участва в изготвянето на действащото надзорно банково законодателство, в това число Закона за кредитните институции, Закона за допълнителния надзор върху финансовите конгломерати, надзорните наредби на БНБ, указания и др. Член е и на Инвестиционния комитет на БНБ.
В периода 2005 – 2007 г. Петър Андронов е наблюдател и член на Европейския банков комитет и на Комитета на европейските банкови надзорници към Европейската комисия. По същото време е наблюдател и член на Банковия надзорен комитет към Европейската централна банка.
От 2008 г. е член на Управителния съвет на Асоциацията на банките в България и неин представител в Комитета по банков надзор към Европейската банкова федерация. През 2015 г. е избран за председател на Асоциацията, а през март 2018 г. е преизбран за нов мандат на тази позиция.
Има магистърска степен по Финанси и банково дело от Университета за световно стопанство. От 1995 г. е лектор в УНСС, във Висшето училище по застраховане и финанси и в Нов български университет / Международен банков институт – преподава дисциплини „Основи на финансите” и „Банково регулиране”. Член е на Съвета на настоятелите на УНСС.
Владее английски, немски и руски език.


Петя Димитрова

Професионалният й път в Пощенска банка започва през 2003 г. като главен финансов директор на осемте дъщерни компании на „Юробанк И Еф Джи Груп“ в България. През 2005 г. заема и длъжността прокурист на Пощенска банка. През 2007 г. е назначена за изпълнителен директор и член на УС на ДЗИ Банк. След юридическото сливане на ДЗИ Банк и Пощенска банка тя става изпълнителен директор и член на УС на обединената банка. През 2012 г. г-жа Димитрова става главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на Пощенска банка. Под нейно ръководството през 2016 г. Пощенска банка придобива и интегрира за рекордно кратко време дейността на Алфа Банк – клон България, което е поредната стъпка в затвърждаването на позицията й на системна за пазара банка и в разширяването на клиентската й база.
Г-жа Димитрова започва кариерата си през 1996 г. в Консулския отдел на Американско посолство. След това, в периода 1998-2003 г. работи в PricewaterhouseCoopers като старши мениджър и старши одитор.
Г-жа Петя Димитрова е дипломиран експерт-счетоводител от Асоциацията на дипломираните експерт-счетоводители (ACCA) в Лондон, има EMBA степен от Университета в Шефийлд, Великобритания и две магистърски степени по „Финанси и банково дело“ и „Туризъм“ от Университета за национално и световно стопанство и Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Притежава още дипломи по програма за развитие на мениджърските умения от ALBA Бизнес училище за следдипломна квалификация, Харвард; сертификат за мениджърски умения от Университет Джорджтаун, Вашингтон; диплома по „Управление и социално развитие на НПО“ от Аристотеловия университет в Солун и Македонския университет, Гърция. Г-жа Димитрова е придобила професионална квалификация във Великобритания, Гърция, Холандия, Белгия, САЩ и България и е участвала в различни престижни международни обучения, семинари и конференции.
Г-жа Димитрова е член на управителните съвети на Асоциацията на банките в България, на фондация „Атанас Буров“, на „Борика“ АД, на сдружение „Ендевър България“, на Международния банков институт, на Университетския съвет на Американския университет в България, както и член на Индустриалния консултативен съвет по промишлеността на CITY College към университета в Шефийлд, Великобритания. Също така е член на Young Presidents’ Organization (YPO); член на Форума на младите световни лидери (Young Global Leaders Forum) към Световния икономически форум; член на Gerson Lehrman Group Accounting Council, Лондон; член на Chartered Management Institute, Великобритания и съосновател на Обществения съвет на жените в бизнеса.
Петя Димитрова е носител на редица национални и международни отличия.


Цветелина Бориславова

Цветелина Бориславова e мажоритарен акционер (61%) и председател на Надзорния съвет на Българо-американска кредитна банка (БАКБ АД) от 2011 г.
През периода 2001-2010 г. Цветелина Бориславова е акционер и председател на Надзорния съвет на „СИБАНК” АД.
Основател, собственик и председател на Управителния съвет на СИЕСАЙЕФ АД, от 2005 г. Холдингът е частно инвестиционно дружество, с широк спектър на дейност, обхващащ банкиране и финансови услуги, спедиция, земеделие, туризъм, производство на енергия от възобновяеми енергийни източници, както и инвестиции в иновативни технологии и природосъобразни проекти. Консолидираните активи на дружеството са на стойност над 1 млрд. евро; регистрираният капитал – 170 милиона евро, а печалбата на компанията достига 25 милиона евро годишно.
Цветелина Бориславова е учредител и председател на фондациите “Кредо Бонум”, „Инициатива глобална България“, „Дигитализация и внедряване на нови технологии“, „Типинг пойнт“, създадени през периода 2002-2018 г.
Социалната дейност на г-жа Бориславова е посветена на инициативи, свързани с опазване на околната среда, възстановяване на културното наследство, образованието, бъдещето на икономиката и устойчивото развитие.
Тя е член на управителния съвет на „Оксфорд Клуб“; член на Консултативния съвет на Инициативата за инвестиции в чиста енергия към програмата на Кеймбридж за устойчиво лидерство от 2012 г., учредител и председател на “Инициатива глобална България” от 2002 г.
От 2006 г. е Цветелина Бориславова е Почетен консул на Исландия в България.
Г-жа Бориславова е магистър по „Международни икономически отношения“ и притежава магистърски степени по „Испанска филология“ и „Английска филология“. Специализирала е „Философия и западни езици“ в Букурещ и Мадрид.


Диана Митева

Г-жа Митева е Изпълнителен директор и член на Управителния съвет на Банка ДСК повече от 15 години, като от 2007 г. е Ръководител на направление „Банкиране на дребно“. Има богат опит в банковия сектор, който е придобила като част от ръководните екипи на клона на ING Bank в София – директор „Финансов контрол“, и в Демирбанк като член на УС и директор „Финансов контрол“, а също така в областта на маркетинга и бизнес развитието. 
Носител на престижната унгарска награда „Андраш Фай“. През  2009 г. и 2017 г. г-жа Митева е удостоена с отличието „Банкер на годината“ в конкурса на в. „Банкер“. През 2013 г. става носител и на авторитетната награда „Атанас Буров“ за банково управление.            
През април 2017 г. Диана Митева става кавалер на Националния орден за заслуги на Франция. През последните две години под ръководството на Диана Митева се извършва най-мащабният проект за дигитална трансформация в Банка ДСК – „Retail bank of the future“. От края на март 2019 г. Диана Митева е заместник-председател на УС на Асоциацията на банките в България.


Мирослав Вичев

Мирослав Вичев е главен изпълнителен директор на платежния и картов оператор БОРИКА. Има над 25 години опит в сферата на информационните технологии за банковия сектор. Преди да се присъедини към дружеството заема редица ръководни позиции: ръководител „Приложни системи“ в Българска пощенска банка, старши мениджър „Управленско консултиране и ИТ“ в Deloitte & Touche, ръководител на „Консултантски отдел“ в „Майкрософт България“ и консултант по избора на система РИНГС към БНБ, директор „Информационни технологии“ в ТБ „Биохим“, изпълнителен директор на Банка ДСК. Наред с това е член на надзорния съвет на пенсионна компания „ДСК Родина“, член на съвета на директорите на „Дружество за касови услуги“ и член на съвета на директорите на OTP Bank (Русия), зам.главен изпълнителен директор на OTP Bank (Унгария) и главен информационен мениджър на банковата група. Завършил е Техническия университет в София.


Калин Радев

Калин Радев е CEO и основател на „Софтуер Груп“. Той има повече от 20 години професионален опит в информационните технологии, от които 15 години в сферата на подобряване достъпа до финансови услуги, банковия и микрофинансиращия сектор. Г-н Радев има богат международен опит в ръководенето на стратегически проекти в Европа, Африка, Азия и Пасифик, както и Латинска Америка. Неговите знания и умения са използвани в над 100 проекта по целия свят, включващи разработването на ИТ стратегии и проектирането на софтуерни решения, които ускоряват достъпа до финансови услуги и увеличават ефективността на институциите. Г-н Радев е също така член на борда на директорите на Центъра за микрофинансиране (MFC) и на Индийско-българската бизнес камара.


Ваня Манова

Ваня Манова e мениджър на MasterCard за България, Северна Македония, Албания и Косово. Г-жа Манова се присъединява към MasterCard през 2008 г. като Мениджър връзки с клиенти. През последните години тя ръководи представителството на компанията в България и помага за позиционирането на MasterCard като стратегически партньор на ключови клиенти, нетрадиционни партньори и местни правителствени институции и регулаторни органи. Г-жа Манова лансира и работи за разрастването на безконтактните плащания в България и Македония, област, в която MasterCard е безспорен лидер и на двата пазара.
Ваня Манова работи в банковата индустрия в продължение на 20 години. Започва през 1995 г. като системен администратор в Българо-Руската Инвестиционна Банка (сегашната CIBank). Преди да се присъедини към MasterCard, тя е Директор „Банкови карти“ в ДЗИ Банк (по-късно слята с Пощенска Банка). Завършила е Софийска математическа гимназия (СМГ) и има магистърска степен по Компютърни технологии от „Техническия Университет“ в София. Ваня има три деца.


 


Ивайло Александров

Ивайло Александров е ръководител технологични услуги на IBM за Югоизточна Европа от средата на 2017 г., като преди това оглавява същият отдел на IBM за България с фокус върху продажбите, развитието и изпълнението на нови стратегичски проекти в областта на банковия сектор. Завършил е Стопанска академия Свищов, има и диплома за бизнес администрация от Warwick Business School. Има над 15-годишен опит в индустрията.


Ставрос Тамвакакис

Ставрос Тамвакакис, Главен директор по стратегиите в Praxia bank, съчетава дълбоко аналитично мислене и нестандартно стратегическо виждане. Освен това, той е член на Изпълнителния комитет на банката. Въпреки че е млад специалист, той вече притежава ценен опит на работа в международен екип.

Преди да се присъедини към Praxia bank, Ставрос живее 3 години в Обединеното кралство, където започва работа първоначално като експерт към Групата за структуриране и маркетинг (2007-2008) на Мерил Линч, която разработва комплексна оценка на валутните опции (2008-2010), и като младши сътрудник в Global Markets (2008-2010). След това той се присъединява към Boston Consulting Group (2013-2018), където работи в продължение на пет години, като съсредоточава вниманието си върху управлението на стратегии и проекти за трансформация както в Европа, така и в САЩ.

Завършил е Университета в Браун с бакалавърска степен по приложна математика и икономика, след което завършва Harvard Business School с магистърска степен по бизнес администрация.


Николай Спасов

Николай Спасов отговаря за ключови проекти в TBI Bank като имплементацията на вътрешната банкова система, дигитализацията, както и цялостното подобряване на корпоративната ни среда. Основните принципи, върху които изгражда кариерата си, са насочени към непрекъснато усъвършенстване, поддържане на успешен екип и постоянно постигане на поставените цели.
Развитието на Николай в банковия сектор започва преди повече от 16 години – първоначално в Eurobank Group, после в Alpha Bank Group. Повече от десет години заема ръководни длъжности в ресори кредитни карти, банкиране на дребно, управление на проекти и ИТ.
Проектите, които развива през годините, са отличавани с редица международни и местни награди, сред които престижните Stevie Awards, годишните награди на Българското уеб общество. Наскоро екипът на Николай в TBI Bank получи наградата за „ИТ проект на годината“ от ICT Media и бе избран сред трите най-добри в категорията „Значителен корпоративен ИТ проект“ на наградите на БАИТ.
Николай притежава магистърска степен по банков мениджмънт, а преди това завършва и магистратура по хуманитарни науки.


Даниел Алексиев

Даниел Алексиев е началник отдел „Дигитално банкиране и иновации“ в Райфайзенбанк (България), в която работи 13 години. Отговаря за дигиталната стратегия на банката, управлението на електронните канали – интернет и мобилно банкиране, внедряването на иновации и сътрудничествата с финтех компании и стартъпи. Завършил е магистратура по Статистика и финансова иконометрия в СУ „Св. Климент Охридски“.


Юлиян Влахов

Юлиан Влахов е директор на управление Алтернативни канали в УниКредит Булбанк. Преди това той е бил на няколко мениджърски позиции в Банкиране на дребно. Към момента Юлиан отговаря за развитието на дигиталната архитектура в банката и внедряването на нови процеси и технологии. Той има магистърска степен от Софийски Университет „Свети Климент Охридски“.


Васил Димитров

Васил Димитров, ръководител проект за дигитална трансформация, Банка ДСК. Васил Димитров е с близо 20 г. опит в банковата индустрия, като голяма част от него е свързан с внедряване на системи и бизнес процеси в областта на картовите разплащания. Г-н Димитров е ръководил екипа, който развива дигиталните канали на Банка ДСК 10 години. През последната година той ръководи екип, координиращ дигиталната трансформация и оптимизация на разнородни процеси в банкиране на дребно, включително физическите канали, кредитните процеси и др., както и участието на всички останали звена в банката в тези процеси.


Иван Иванов

Иван Иванов е директор на дирекция „Банкиране на дребно“ в БАКБ АД.
Има 15 години банков опит в Банкиране на дребно, кредитиране, продажби, управление на процеси, клонова мрежа и човешки ресурси. До декември 2018 г. заема длъжността Началник управление „Банкиране на дребно“ в Алианц Банк България АД, след което се присъединява се към екипа на Българо-американска кредитна банка. В момента отговаря за бизнес развитието, продажбите на физически лица и микро предприятия, продуктовата гама, офисната мрежа, стоковото и експресното кредитиране на БАКБ и е член на кредитния комитет на банката.
Притежава бакалавърска степен по Финанси от Икономически университет – Варна, магистърска степен по Международна икономика от Великотърновски университет и Executive MBA от Cotrugli Business School /Zagreb/.


Лъчезар Венков

Директор дирекция Дигитално банкиране във Fibank(Първа инвестиционна банка).
Лъчезар Венков завършва ТУ –София и непосредствено след това започва кариерата си Fibank.Вече 11 години професионалният му път е посветен на развитието на дигиталното банкиране,фокусирано върху иновациите и изграждането на клиентско-ориентираните продукти и услуги.
Сред най-заблежимите му проекти са:
-Оптимизация на платформата за дигитално банкиране на Fibank;
-Мобилно приложение за активно банкиране;
-Първата в България дигитална карта,базирана на NFC технология .
-Софтуерен токен ;
Бъдещите му планове са съсредоточени върху подобряване на потребителското изживяване чрез развитието на Open Banking платформи и решения ,UX(User Experience) и UI(User interface) за потребителите на дистанционните канали.


Иво Василев

Иво Василев е основател на стартъпа Reloyalty – платформа, чрез която всяка банкова карта става персонализрана карта за лоялност. Преди работи в компании като Groupon, съосновава стартъпи фокусирани върху малки и средни предприятия и участва в инвстиционната дейност в два фонда за рисков капитал . Преди да се върне в България, Иво работи в Лондон, Ню Йорк, Сидни, Барселона и Буенос Айрес. През 2014 г. е обявен за един от 30-те най-успешни таланти в бизнес и технологии от списание Forbes България в класацията 30 под 30.