Лектори 2022

ЛЕКТОРИ

Откриване

Нина Стоянова
Подуправител, ръководител на управление „Банково“, и член на Управителния съвет на Българската народна банка

Нина Стоянова e подуправител, ръководител на управление „Банково“, и член на Управителния съвет на Българската народна банка, избрана на 29 юли 2015 г. от 43-тото Народно събрание за 6-годишен мандат.Преди това, в периода 2007-2015 г. е била главен юрист, директор на дирекция „Правна“ в БНБ. По това време е и член на Правния комитет към Европейската система на централните банки. През септември-декември 2006 г. е юрисконсулт в Европейската централна банка в дирекция „Правни услуги“ по програма за краткосрочни назначения в Европейската система на централните банки. В периода 2004-2015 г. е била правен съветник на борда на „Печатницата на БНБ“, от 2001 г. до 2004 г. е член на съвета на директорите на печатницата.От 1994 г. до 1999 г. е юрисконсут в дирекция „Правна“ на централната банка, а до 2006 г. – старши юрисконсулт.

 

 

 

Панел 1: Да бъдеш или да не бъдеш? Бъдещето на банките и банкирането: Digital banks or Digital banking?

 

Valeria Laszlo
Solution Leader, McKinsey&Company

 

Valeria is a Solution Leader with McKinsey, based in Budapest.
Since joining McKinsey in 2010 Valeria has supported banks in forming their long term strategy, shaping their impact banking and
ESG agenda and managing their merger management journeys.
Valeria is currently leading the McKinsey Panorama Fintech and Innovation hub, a team focusing on business model innovations in financial intermediation.
Prior to joining McKinsey, Valeria has worked for PwC. She holds an M.Sc. in Economics from Corvinus University of Budapest.

 

 

 

Мирослав Вичев
Главен изпълнителен директор на БОРИКА

МИРОСЛАВ ВИЧЕВ е главен изпълнителен директор на платежния и картов оператор БОРИКА. Има над 30 години опит в сферата на информационните технологии за банковия сектор. Преди да се присъедини към дружеството заема редица ръководни позиции: ръководител „Приложни системи“ в Българска пощенска банка, старши мениджър „Управленско консултиране и ИТ“ в Deloitte & Touche, ръководител на „Консултантски отдел“ в „Майкрософт България“, директор „Информационни технологии“ в ТБ „Биохим“, изпълнителен директор на Банка ДСК. Наред с това е член на надзорния съвет на пенсионна компания „ДСК Родина“, член на съвета на директорите на „Дружество за касови услуги“ и член на съвета на директорите на OTP Bank (Русия), заместник главен изпълнителен директор „Информационни технологии и операции“ в OTP Bank (Унгария). Носител е на титлата „Мениджър на годината 2021“ в най-престижния конкурс за бизнес лидери у нас, организиран от сп. „Мениджър“. Притежава и отличие за “Цялостен принос за издигане на авторитета на ИТ професионалистите в българските организации”. Завършил е Техническия университет в София.

 

 

 

Цветанка Минчева
Главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк

Цветанка Минчева започва кариерата си в УниКредит в България като стажант през 2001 г. През годините е заемала различни търговски и мениджърски позиции. Отговаряла е за разработването и развитието на алтернативните канали в банката.
От 2007 г. Цветанка участва в координацията и развитието на алтернативни канали за дистрибуция, като е призната за значителния си принос и въвеждането на иновации в търговията на дребно и други области на банката.
От септември 2013 г. е директор „Банкиране на дребно“ и член на УС в УниКредит Булбанк. Допринася и има водеща роля в развитието на банкиране на дребно, както и за внедряване на иновации в различни сфери на банката.
През 2017 г. Цветанка става директор „Глобално банково обслужване“ като успешно реализира множество стратегически и трансформационни проекти.
От март 2020 до юни 2021 г. тя заема длъжността заместник главен изпълнителен директор на УниКредит Банк Румъния.
Има икономическо образование, завършила е и MBA програма по международен бизнес в MIB School of Management в Италия.
От септември 2021 г. тя е член на Управителния съвет на Съвета на жените в бизнеса в България.
През март 2022 г. Цветанка Минчева е избрана за заместник-председател на Управителния съвет на Асоциацията на банките в България.

 

 

Петя Димитрова
Главен изпълнителен директор на Пощенска банка

Г-жа Петя Димитрова е главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на Пощенска банка (с правно име „Юробанк България“ АД). Професионалният ѝ път в Пощенска банка започва през 2003 г. като главен финансов директор на осемте дъщерни компании на „Юробанк И Еф Джи Груп“ в България. През 2005 г. заема и длъжността прокурист на Пощенска банка. През 2007 г. е назначена за изпълнителен директор и член на УС на ДЗИ Банк. След юридическото сливане на ДЗИ Банк и Пощенска банка тя става изпълнителен директор и член на УС на обединената банка. През 2012 г. г-жа Димитрова става главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на Пощенска банка.

 

 

 

 

Тамаш Хак-Ковач
Председател на УС и главен изпълнителен директор на Банка ДСК

Г-н Тамаш Хак-Ковач е председател на управителния съвет и главен изпълнителен директор на Банка ДСК от ноември 2020 г. Преди това, от 2012 г. той заема поста председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на JSC OTP Bank, украинското дъщерно дружество на ОТП. Преди това работи като председател и главен изпълнителен директор на дъщерното дружество на Commerzbank в Унгария (2000-2007). От 2007 г. ръководи дъщерното дружество на Commerzbank в Москва, а от 2010 г. управлява дивизията на Commerzbank за Централна и Източна Европа (ЦИЕ).

Г-н Тамаш Хак-Ковач е завършил Университета по икономически науки в Будапеща, магистър по финанси и счетоводство. Учил е също в Университета на Саар, Саарбрюкен, Германия, във Виенския университет, Австрия и в Международния институт за управленско развитие, Лозана, Швейцария. От 2004 г. е сертифициран Chartered Financial Analyst®.

 

 

 

Никола Бакалов
Главен изпълнителен директор на ПИБ
Г-н Никола Бакалов е с дългогодишен опит в банковия и застрахователния сектор в България, има доказани професионални и управленски качества. В началото на 2020 г. е избран за Главен директор Банкиране на дребно (CRBO), Член на Управителния съвет и изпълнителен директор на „Първа инвестиционна банка“ АД с отговорности в Банката – ресорите, свързани с банкиране на дребно. От април 2020 г. г-н Бакалов е избран за Главен изпълнителен директор (CEO) и за председател на Управителния съвет на „Първа инвестиционна банка“ АД. Г-н Бакалов е магистър „Международни икономически отношения“ от Университета за национално и световно стопанство в Сoфия и има допълнителни специализации в областта на картовите разплащания, финансовите ритейл услуги и корпоративното управление.

 

 

 

 

Питър Барон,
CEO, TBI

В последните 5 години, Питър ръководи TBI, challenger банка и BNPL лидер в Югоизточна европа. Има богат опит в сферата на финансите и финтех на множество европейски пазари. Като двигател на една от най-рентабилните банки в региона, той вярва, че ключът на успеха се крие в изграждането на отдаден екип и уникална организационна култура, чрез която да се разкрие и развива пълният им потенциал. Питър има бакалавърска степен в Investment and Financial Risk Management от Cass Business School, Великобритания и е активен бизнес ангел и ментор на редица европейски стартъпи.

 

 

 

 

 

Красимира Райчева
Мениджър на Visa за България

Красимира Райчева е мениджър на Visa за България и представлява бизнес интересите на компанията в страната. Нейната роля е да развива продуктите и услугите на Visa сред финансовите институции у нас. Тя управлява отношенията на компанията с банките и с други организации, които предлагат безналични разплащания. Красимира Райчева ръководи въвеждането на иновативните продукти на Visa в България, сред които безконтактни, мобилни и разплащания от човек на човек. Г-жа Райчева работи за Visa от края на 2004 г. Преди това е ръководила множество проекти на IBM в банковия сектор. Тя има опит и в търговска банка като началник-отдел „Картови разплащания”.

 

 

 

 

Калин Радев
Изпълнителен директор на Софтуер Груп

Калин Радев е изпълнителен директор на Software Group, глобална технологична компания фокусирана в разработването и предлагането на дигитални канали и интеграционни решения за институции, които предлагат финансови услуги. Той има повече от 25 години професионален опит в информационните технологии, 20 от които във финансовия сектор. Ролята му е ключова за над 100 стратегически проекта по целия свят, включващи разработването на ИТ стратегии и проектирането на софтуерни решения, които ускоряват дигиталната трансформация и увеличават ефективността на организациите. Председател е на борда на директорите на Индийско-българската бизнес камара и съпредседател на Ендевър България.

 

 

 

 

Панел 2: Реалност в бъдеще време: Как изграждането на съвременна дигитална инфраструктура и взаимодействието между държавата, общините, технологичните компании и финансовия сектор ще ускори създаването на модерна дигитална среда?

 

Даниел Лорер
Министър на иновациите и растежа

Даниел Лорер завършва компютърни науки и бизнес управление в университета в Тел Авив. Утвърждава се като инвеститор и предприемач с 20-годишен международен опит.
През 1999 г. Даниел Лорер основава в Париж първия си стартъп FranceBusinessPlus, който впоследствие е продаден успешно. Работи като IT експерт в израелската хай-тек компания Mercury Interactive, която е купена през 2006 г. от Hewlett-Packard. След продажбата, Даниел Лорер става един от създателите на Optiim, хай-тек компания за софтуерни решения, базирана в Истанбул, продадена през 2016 г. на австрийския холдинг New Frontier Group.
Лорер е един от основателите и управляващ партньор на BrightCap Ventures – фонд за рискови инвестиции в технологични компании. Отговаря за оценка на нови компании и контрол на изпълнението на бизнес плановете им.
Преподава в Центъра за приложни изследвания и иновации в природните науки и в Центъра за икономически стратегии и конкурентоспособност към Софийският университет „Св. Климент Охридски“.
През 2013 г. Даниел Лорер е съветник на министъра за електронно управление в служебното правителство на Марин Райков. През 2021 е съветник в кабинета на министъра на икономиката Кирил Петков и председател на Комисията по прозрачност към министерството на икономиката в първия служебен кабинет на Стефан Янев от 12 май 2021 г.
Работил и живял е в София, Тел-Авив, Брюксел, Цюрих, Барселона. Говори английски, иврит, френски, руски и немски език.

 

Александър Йоловски
Заместник-министър на електронното управление

Александър Йоловски е магистър по „Политология“ от СУ „Св. Климент Охридски“. В периода 2019-2022 г. и 2015-2016 г. е ръководител на отдел в „Информационно обслужване“ АД, а между 2016-2019 г.  е заместник-председател на Държавна агенция „Електронно управление“. От 2011 г. до 2015 г. заема последователно длъжностите началник на отдел „Програмиране, търгуване и договаряне“ в дирекция „Оперативна програма „Административен капацитет“, в Министерството на финансите, началник на отдел „Структурни мерки за Европейските структурни и инвестиционни фондове“ в дирекция „Програмиране на средствата от европейския съюз“ и началник на отдел „Програмиране и договаряне“ в дирекция „Добро управление“ в Администрацията на Министерски съвет.

 

 

 

 

Генчо Керезов
Заместник-кмет на Столична община по дигиталната трансформация

Генчо Керезов е работил в IT сектора, има опит в дигитализиране на управленските процеси, отговарял е за внедряването на дигитална система за управление на екип от 1 000 души. Завършил е Международни икономически отношения в София в УНСС, а след това има няколко специализации в различни европейски държави.

 

 

 

 

 

 

Георги Заманов
Член на УС на Асоциацията на банките в България

Г-н Заманов е член на Управителния съвет на Асоциацията на банките в България и главен изпълнителен директор на Алианц Банк България.

 

 

 

 

 

 

 

Стоилка Арсова
Директор „Национална картова и платежна схема“, БОРИКА

СТОИЛКА AРСОВА е директор на дирекция „Национална картова и платежна схема“. От 1 януари 2018 г. дирекцията премина на пряко подчинение на Съвета на Директорите на БОРИКА АД. Г-жа Арсова притежава над 20-годишен опит в банковия сектор в областта на електронните и картови разплащания. Кариерата й започва в Росексимбанк през 2001 г., в последствие изпълнява ръководни длъжности в Картов Център на ДЗИ Банк и Пощенска банка. През 2014 г. се присъединява към екипа БОРИКА АД. Задачата на дирекцията, която оглавява, е да разработи правила и нови бизнес модели, за да подпомогне внедряването на пазара на нови услуги и трансакции от национално значение, чрез въвеждане на изцяло българска карта за разплащания с логото Bcard и платежни инструменти за незабавни плащания от сметка в сметка с логото Blink. От началото на 2017 година г-жа Арсова представлява Схемата в Борда на Европейската Асоциация за картови разплащания (ECPA) , a от април 2020 г. – в Борда на Европейската кооперация за картови.

 

 

 

Проф. д-р Георги Димитров
Член на съвета на директорите на „Евротръст технолъджис“

Проф. д-р Георги Димитров е член на съвета на директорите на „Евротръст технолъджис“, управляващ съдружник в адвокатското дружество „Димитров, Петров и ко.“, както и учредител и председател на фондация „Право и интернет“. Димитров е професор по „ИКТ право“, първият с професорска степен в тази дисциплина в България. Преподавател е в СУ „Св. Климент Охридски“, УНСС, УниБИТ, ПУ „Паисий Хилендарски“ и Великотърновския университет. В момента е регионален представител за България на Международната асоциация по право на информационните и комуникационни технологии – ITechLaw Association.

 

 

 

Георги Ганев
Изпълнителен директор на IBM България

Георги Ганев е Търговски директор на IBM България. Под негово ръководство са всички дейности, свързани с бизнес екосистемата от клиенти и бизнес партньори на компанията, обхващайки цялото портфолио от продукти и услуги на IBM. Георги ръководи проекти, свързани с внедряване и развитие на иновативни технологии, включително изкуствен интелект, облачни технологии, блокчейн, в сферата финансовите услуги и банковия сектор. Същият разполага с богат професионален опит и заема редица управленски позиции по време на дългогодишната си кариера в IBM.

 

 

 

 

 

Никола Гечев
Директор „Корпоративни продажби“ на Vivacom

Никола Гечев ръководи Дирекция „Корпоративни продажби“ на Vivacom от 2015 г. Работи в компанията повече от 17 години – започва като търговски представител, а през следващите години заема все по-високи мениджърски позиции. Възпитаник е на УНСС, специалност „Международни
икономически отношения“. Има допълнителни квалификации в сферите продажби, управление, финанси и маркетинг.

 

 

 

 

 

 

Александър Николов
Изпълнителен директор на Kyndryl

Александър Николов е изпълнителен директор на Kyndryl – България, където се фокусира върху доставянето на първокласни услуги на клиентите, за да им помогне да въвеждат иновации и да растат. Той има над 20 години бизнес и технически опит в ИТ сектора у нас. През 2017 беше назначен за директор на IBM Global Technology Services в България, където допринесе за разширяването на бизнеса в страната. Александър Николов притежава магистърска степен от Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и MBA диплома от PwC. Също така има лидерска и професионална сертификация от London Business School и IBM Training Academy.

 

 

 

 

 

Ивайло Александров
Търговски Директор в Kyndryl за Централна, Източна Европа и Източното Средиземноморие

Ивайло Александров има над 20 години опит в ИТ сферата в България и Европа. През 2013 година застава начело на Global Technology Services
отделът на IBM България до 2017 година, като тогава бива назначен за Търговски Директор за Югоизточна Европа и през 2021 за Централна и
Източна Европа.
Ивайло Александров има MBA диплома от University of Warwick, множество бизнес сертификати, също така е водач на кораб до 40 бруто тона.

 

 

 

 

Панел 3: FinTech – скокове по време на кризи. Защо расте броят на FinTech компаниите – еднорози в тези периоди? Разплащателната индустрия и влиянието на новите предизвикателства: пост ковид, енергия, газ, инфлация, война.

 

Галя Димитрова
Управляващ съдружник на IRIS Solutions и член на УС на Българската FinTech асоциация

Галя Димитрова има дългогодишна успешна кариера като банкер .
Изпълнителен директор и член на Управителния съвет последователно на Алианц Банк, Креди Агрикол, ТБ “Виктория”.
Ресорите, за които тя отговаря са Ритейл банкиране, Операции, клонова мрежа и дигитални канали (карти, интернет и мобилно банкиране).
Един от най-големите ентусиасти по отношение въвеждане на open banking решения във всички сфери.
Преди три години основава с екип от съмишленици финтех стартъпа IRIS Solutions. Компанията става първият лицензиран от БНБ за Third Party Provider(TPP) по Втората платежна директива на ЕК (PSD2) стартап, пастортизиран за Европейския съюз.
Цел на IRIS Solutions e да стане доверен и предпочитан доставчик на решения и услуги на база на Отвореното банкиране .

Член на УС на Българската Финтех Асоциация.

 

 

Горан Ангелов
Основател и управител, IBS България

Горан Ангелов е основател и управител на Ай Би Ес България (IBS) една от водещите ИТ компании в страната с фокус върху финансовата индустрия, аналитикс решенията и системната интеграция. Текущо IBS изпълнява ключови проекти във водещи банки, свързани с дигиталната трансформация, PSD2 регулацията, модернизирането на инфраструктурата и управлението на информационните активи. Горан Ангелов има инженерно образование със специалност автоматизация на производството. Той има повече от 20 години опит в сферата на информационните и комуникационните технологии и участие в редица успешно реализирани мащабни ИТ проекти за бизнеса и публичния сектор.

 

 

 

 

Радослав Димитров
Директор „Карти и терминали“ на БОРИКА

РАДОСЛАВ ДИМИТРОВ е директор на дирекция „Карти и терминали“ в БОРИКА. Започва работа в компанията през 2002 година като системен оператор. В периода 2005 – 2009 година е администратор на „Система за реално време и финансово обслужване“, където отговаря за администрирането на картовата система БОРИКА. През 2009 година поема ръководството на отдел „Администриране на система за картови плащания“, а през 2016 година оглавява отдел „Развитие на картови продукти и услуги“. Понастоящем ръководи една от ключовите дирекции в БОРИКА – „Карти и терминали“, като усилията на екипа му са насочени в разработката и внедряването на иновативни решения за разплащания. Притежава магистърска степен по „Мениджмънт в телекомуникациите“ към Нов български университет, както и редица специализации в областта на картовите плащания.

 

 

 

 

Mitja Kumar
Partner-in-Charge of Consulting in Deloitte’s South Central Europe

Mitja is responsible partner at Deloitte Slovenia’s consulting department, portfolio leader for Strategy, Analytics, Mergers and Acquisitions and is also a member of Deloitte Central Europe board of directors. Mitja Kumar has over 18 years of experience in consulting and has spent time mainly in banking on topics like operational transformation, strategy, organizational design, risk management, credit processes and analysis, HR policy, efficiency improvement and cost cutting, product development and sales push and recently also IT related projects. He has advised clients in the insurance sector, retail, and heavy industry as well. Due to his finance background, he focused on optimization of finance function, procurement. He has also experience with production and media. He worked as project manager, or responsible partner of larger projects in the region and supported other teams as subject matter expert.

 

 

 

 

Catalin Rus
CEO, Prime Dash
Catalin implements the company’s business strategies, plans and procedures by setting comprehensive goals for superior performance and growth. Throughout his career as an entrepreneur and investor, Catalin has found multiple technology companies focusing on financial systems, web-based, and desktop applications. His unique sense of understanding the next trends and market direction has propelled him to an innovator status and a true pioneer of the technologies of the future.

 

 

 

 

 

 

Константин Джелебов
Изпълнителен директор на Phyre

Съосновател и главен изпълнителен директор на phyre. Компанията е призната от CESA за най-добър български финтех стартъп за 2019 и 2020.
Платформата на phyre се използва за опериране на дигитални портфейли от лидери на българския пазар като А1, Vivacom и БАКБ, а в Европа – от
глобални корпорации като Intel, BOSCH, Cannon, McAfee. Константин Джелебов започва кариерата си като IT стажант в МКБ Юнионбанк на 20-годишна възраст. Пет години по-късно съосновава като технически и продуктов директор дигиталната програма за лоялност getti. Заема позицията на изпълнителен директор в спинофа на getti – My Rewards, където ръководи навлизането на компанията на американския пазар.

 

 

 

 

Георги Ганев
Изпълнителен директор на IBM България

Георги Ганев е Търговски директор на IBM България. Под негово ръководство са всички дейности, свързани с бизнес екосистемата от клиенти и бизнес партньори на компанията, обхващайки цялото портфолио от продукти и услуги на IBM. Георги ръководи проекти, свързани с внедряване и развитие на иновативни технологии, включително изкуствен интелект, облачни технологии, блокчейн, в сферата финансовите услуги и банковия сектор. Същият разполага с богат професионален опит и заема редица управленски позиции по време на дългогодишната си кариера в IBM.

 

 

 

 

 

Панел 4: Клуб Digital Leader: Промяната – банкиране с FinTech привкус. Дигиталните екипи на банките – интегрираните FinTech пространства.

 

Lan Filipič
Director Consulting, Deloitte CE

Lan is an experienced leader and consultant with a strong industry focus on banking. He has over 17 years of experience in delivering
some of the most strategic projects in different geographies, involving diverse, cross-functional teams for some of the most complex
clients. He believes that FSI can also be great fun, when it spans strategy, technology and analytics that deliver tangible impact to
clients. His skill portfolio of banking is rounded with experience in fintech and digital currency.

 

 

 

 

 

Христина Марценкова
Главен оперативен директор и изпълнителен директор на Алианц Банк България

Христина Марценкова e магистър по застраховане и социално дело от СА „Д. А. Ценов“, гр. Свищов и бакалавър по Макроикономика в УНСС. Кариерата си стартира в ИТ компания като продуктов мениджър и Мениджър по качество на управлението ISO 9001. От 2002 г. се присъединява към екипа на Алианц България. Започва работа в живото-застрахователна и универсална агентска мрежа, след което става мениджър на един от централните офиси за продажби в София. Преминава в направление „Операции“, където ръководи редица проекти на дружествата от групата на Алианц България. От 2013 г. е избрана за главен изпълнителен директор и член на управителния съвет на „Алианц Лизинг България“. От 2017 г. е избрана за главен оперативен директор на „Алианц Банк България“ с ресори ИТ, Организация и процеси, Бек офис операции, Сигурност и Административно-стопанска, а от началото на 2019 г е и изпълнителен директор на Алианц Банк България.

 

 

 

 

Владимир Икономов
Директор „Дигитално банкиране“ на ПИБ

Владимир Икономов притежава богат опит във финансовия сектор, свързан с технологии, дигитализация и иновации. Заемал е редица постове в ПИБ, като в момента е директор на Дигитално банкиране в банката, като отговаря за развитието на дигиталните канали и развитието им. Ръководи екип от специалисти в областта на автоматизация и дигитализация на процесите, Quality Assurance, UX and UI Design, Data Analytics,
Business Intelligence, Technical Support and Back Office.

 

 

 

 

 

Камен Кирилов
Директор на дирекция „Малък бизнес“ в Банка ДСК

Камен Кирилов е с дългогодишна кариера в банковата система и в Банка ДСК, преминавайки последователно през позициите Директор „Проектно
финансиране“, Директор „Продукти и бизнес развитие – Корпоративно банкиране“ и от 2021 г. отговаря за сегмент Малък бизнес към
Направление „Банкиране на дребно“. Притежава диплома MBA от INSEAD след следване във Франция и Сингапур.

 

 

 

 

 

 

Виктор Стоянов
Директор Дистанционни услуги и дигитални канали на УниКредит Булбанк

Виктор Стоянов има дългогодишен опит в банковата система, като е заемал различни позиции, предимно в областта на банкиране на дребно. Неговият професионален опит включва развитие на дигитални канали, плащания и иновации, продуктово и бизнес развитие, проектен мениджмънт, лизингово бизнес развитие, оценяване на риск и клиентска сегментация.

 

 

 

 

 

 

Румен Радушев
Мениджър сектор „Банкиране на дребно“ в Пощенска банка

Румен Радушев има над 15 години мениджърски опит във водещи международни
банки, опериращи на българския пазар. От 2019 г. е мениджър на Сектор “Банкиране на дребно” в Пощенска банка, където за последните близо 10 години с екипите на банката внедрява множество иновации, сред които дигитален портфейл, дигитални зони за експресно обслужване, последното поколение чатбот и много други продукти и услуги, отличени с над 15 български и международни престижни награди. Сред тях са „Най-добра банка в банкирането на дребно“ за последните четири поредни години, както и отличията „Най-добра дигитална банка“ и „Най-добро приложение за мобилно банкиране“ от престижния конкурс World Finance Digital Banking Awards на базираното в Лондон издание World Finance magazine; наградата „Банка на годината“ на Асоциация „Банка на годината“; отличието за „Иновации“ на сп. „Икономика“ и КРИБ; наградата за Excellence in Customer Centricity в европейския бизнес конкурс The Retail Banking Awards и др.

 

 

 

Георги Галчин
Chief Digital Transformation Officer, TBI Bank

Георги се присъединява към TBI, за да я води в амбициозното начинание да се превърне в дигитална банка от следващо поколение. Ръководи екип от топ таланти и управлява различни проекти, свързани с намирането и прилагането на технологични решения и най-добри практики, които да бъдат използвани в структурата на банката. Георги има над 25-годишен опит, голяма част от който в банковата сфера. В годините фокусирано развива уменията си в имплементирането на дигитални иновации и технологии, управление и успешно изпълнение на комплексни проекти, както и в информационните технологии, съвременни идейни проекти, архитектури и рамки.

 

 

 

 

 

Димитър Попов
Директор „Консултиране“ в Deloitte България

Димитър е директор «Консултиране» в Делойт със седалище в гр. София. Той е ръководител на консултантската дейност в България и също така отговаря за дейностите по трансформация на операциите и платежните практики в Централна Европа. Димитър работи с клиенти в посока дефиниране на тяхната стратегия и подход за трансформация, подобряване на основните им бизнес операции, приемане на дигитален подход и увеличаване на оперативната им ефективност. Той също така е професионалист в областта на управлението на ликвидността, като е консултирал глобални клиенти по темите ликвидност и технологии за плащания.

 

 

 

 

Елена Насалевска
Директор „Стратегическа програма за управление на контакти с клиенти“ в ОББ

Елана ръководи Стратегическа програма за трансформация в ОББ с фокус върху имплементиране на автоматизирани решения за дигитална комуникация, дигитален асистент и данни и изграждане на екипи за управление на клиентското изживяване.

Има 25 годишен опит в банковата сфера основно в Банкиране на дребно на ОББ в областта на Маркетинг, Продажби и Клиентско обслужване. Управлява няколко големи проекта, свързани с развитие на дистанционни канали за банкиране и продажба на банкови продукти, изграждане и управление на Контактни центрове в банковия и застрахователен сектор, внедряване на нови технологични решения, свързани с автоматизация на
маркетингови активности и продажбени процеси, създаване на дигитален асистент и управление на данни.