Теoдора Петкова

Главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк

Теодора Петкова е председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк. Преди това тя е член на УС и главен риск директор на УниКредит Булбанк, както и председател на Кредитния съвет на банката, на Комитета по провизиране и реструктуриране и член на Кредитния комитет. Теодора Петкова започва кариерата си в банката като кредитен анализатор през 2002 г. и става старши мениджър на екипа за корпоративно кредитиране през 2007 г. От 2009 до 2015 г. Теодора е директор на управление „Кредитен риск“, а от септември 2015 г. е директор на Международния център в „Корпоративно, инвестиционно и частно банкиране“.Теодора Петкова е член на Надзорния съвет на УниКредит Кънсюмър Файненсинг и Уникредит Лизинг и има многогодишен опит като член на Борда на директорите на УниКредит Факторинг. Тя е член на управителния съвет на Асоциацията на банките в България и част от съвета на директорите на Борика АД.
Теодора Петкова е член на Управителния съвет на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ). От април 2021 г. тя е заместник-председател на УС на Асоциация на банките в България (АББ).
Теодора Петкова е магистър по финанси от УНСС и има Global Executive MBA от Carlson Business School на University of Minnesota и от Vienna University of Economics and Business.